Annons

n Hallå där…

Ystad • Publicerad 27 januari 2006
Foto: 

...Marcos Hellberg, producent för tv-programmet Svenska dialektmysterier.

I onsdagens program om skånska dialekten visades vackra omgivningsbilder från Österlen men ingen Ystadsdialekt. Hallå, vad tänkte ni på?

Annons

– Ja, usch, men du vet hur det är. Man samlar på sig massa bra material men sedan måste man klippa. Är ni väldigt ledsna därnere?

Ja.

– Du får skriva något elakt om oss. Skriv att Fredrik Lindström svek Ystad!

Tack, det ska jag göra. Men ni intervjuade ju en man med en fantastisk Ystadsdialekt, Kent Lindgren... Han var ju till och med med i trailern.

– Javisst. Och inslaget med Kent var med i programmet ända in i det sista. Han sa till exempel "kadonger" (Ystadsdialekt för kondomer, reds. anm.) och det var ju en rolig passus.

– Men vi var tvungna att koncentrera oss på de stora dragen. Det hade blivit för rörigt annars.

Klen tröst, mannen.

– Ja, jag håller med att det är beklagligt. Men ni får trösta er med att Småland, Blekinge och Halland inte alls är med i programserien. På så vis är ju skånskan ovanligt privilegierad. Känns det bättre?

Lite.

– Ystad är en fantastisk stad! Det var roligare att sitta i soliga Ystad och dricka öl än att jobba.

Annons

Kent Lindgren och andra Ystadsinslag kanske kan komma med i dvd-utgåvan?

– Bra idé.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons