Annons

Naturlig hudvård hos ny terapeut

Ystad • Publicerad 17 januari 2006
Maria Nilsson får en energigivande ansiktsbehandling av hudvårdsterapeuten Malin Nilsson. BILD: Thorsten Persson
Maria Nilsson får en energigivande ansiktsbehandling av hudvårdsterapeuten Malin Nilsson. BILD: Thorsten PerssonFoto: 

Malin Nilsson har vågat satsa på en bransch med relativ tuff konkurrens. Sedan en dryg månad driver hon enmansföretaget Hud i Balans, med naturkosmetisk hudvård som specialitet.

Malin Nilsson är nyutbildad naturkosmetisk hudvårdsterapeut, och berättar entusiastiskt om de behandlingar hon erbjuder, som till exempel vårdande eller energigivande ansiktsbehandling, och cirkulations- och cellulitmassage.

Annons

Det som är speciellt för Malins hudvårdsbehandling är att hon endast använder naturkosmetik, det vill säga helt vegetabiliska produkter, utan animaliska inslag. Produkterna är inte heller testade på djur.

Intresset för naturkosmetisk hudvård är något som gradvis har växt fram. För Malin Nilsson blev frågan konkret när hennes son drabbades av astma och atopiskt exem.

Hon valde då att gå en kurs på Axelssons gymnastiska institut i Stockholm , för att kunna hjälpa sin son så bra som möjligt.

Det blev också dit hon vände sig när hon kände att hon ville fördjupa sig än mer i ämnet och i höstas blev hon färdig med sin ett-åriga utbildning.

Malin Nilsson har fortfarande jobbet som vårdare på ett gruppboende för utvecklingsstörda kvar, men har valt att gå ner till deltid för att hinna med sitt företag.

Hennes förhoppning är att försörja sig som hudvårdsterapeut, och arbeta på heltid med naturkosmetiken som hon verkligen brinner för.

En viktigt syn i hennes arbete är den holistiska helhetssynen.

– När jag träffar en kund första gången gör jag en hudanalys, man kan nämligen se på huduttrycket vad kunden har för underliggande problem. Till exempel kan en tarmsjukdom ge utslag i ansiktet, säger Malin Nilsson. Efter hudanalysen anpassas behandlingen sedan efter just den kundens behov.

I den lilla lokalen på Skottegatan där Malin Nilssaon huserar är atmosfären lugn och behaglig och behandlingsrummet domineras av en uppvärmd brits mitt i rummet.

Anna Schmatz

Annons

Bredvid britsen står en apparat som är så ny att den fortfarande glänser i sin finish.

– Det är en LPG-apparat, säger Malin, en slags antirynkmaskin faktiskt.

Apparaten ser en aning skräckinjagande ut, men Malin berättar att den fungerar helt mekaniskt, och att den med hjälp av ett munstycke gör små nypande och sugande rörelser som ger en fastare och spänstigare hud.

– Den har bara funnits i Sverige i ett år, och jag har bara haft den en vecka, jag kunde helt enkelt inte låta bli att köpa in den, säger Malin och ger YA's utsenda ett smakprov.

Med en liten piggare glimt i ögonvrån återvänder jag sen till redaktionen.

Anna Schmatz

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons