Annons

Ny ägare till Renewable Energy

Tillgångarna hos konkursdrabbade företaget Renewable Energy in Sweden AB har fått nya ägare. Tidigare i veckan sålde konkursförvaltaren Leif Ljungholm verksamheten till Megalith Production AB.
Ystad • Publicerad 15 november 2002

Totalt var tio företag intresserade att köpa det som återstod av vindkraftsbolaget Renewable Energy´s tillgångar. Enligt Leif Ljungholm kunde ett par av dessa tänka sig att köpa hela verksamheten och till slut antogs anbudet från högstbjudande, det vill säga Megalith Production. Renewable Energy med huvudkontor i Malmö gick i konkurs i början av oktober. Som YA tidigare rapporterat fanns nio vindkraftsprojekt om sammanlagt ett 20-tal vindkraftverk i sydöstra Skåne bland företagets tillgångar. Tre projekt i Simrishamn och Tomelilla, två projekt i Ystads kommun samt ett i Skurup. De nya ägarna i Megalith Production tar nu över det arbets- och utredningsmaterial som det tidigare företaget lämnat efter sig, ´till exempel bygglovsansökningar. Eventuella intresseavtal som tecknats med olika markägare upphörde att gälla när Renewable Energy in Sweden AB gick i konkurs. För att dessa avtal åter ska gälla måste det nya företaget nå en ny överenskommelse med berörda markägare.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons