Annons

Ny butik med handbojor

Ystad • Publicerad 29 juni 2006
Sportdryck för jycken. Bild: Anette Sjöstrand
Sportdryck för jycken. Bild: Anette SjöstrandFoto: 
"Vi har pratat om att vi vill starta butiken i fem års tid", säger Ted Betschart. Bild: Anette Sjöstrand
"Vi har pratat om att vi vill starta butiken i fem års tid", säger Ted Betschart. Bild: Anette SjöstrandFoto: 

En ny butik med stora kontraster öppnade i veckan i Ystad.

I butiken Lozz finns handbojor och batonger i en monter och italiendesignade hundhalsband med glittrande swarowskistenar bredvid.

Annons

Målgruppen är den aktiva utemänniskan. I butiken finns allt från katt och hundfoder till naturläkemedel för hundar, hårschampo för jyckar med olika hårtyper, slitstarka arbetskläder och skottsäk-ra västar. Butiken vänder sig både till djurägare, friluftsmänniskor och som arbetar inom säkerhetsbranschen, exempelvis väktare, ordningsvakter, polis, ambulanspersonal och brandmän. Sedan ett drygt år tillbaka säljer paret Ted och Rebecka Betschart kosttillskott via internet och efterfrågan har ständigt ökat.

– Dagens mat är ofta otillräcklig för att hundarna ska ha topptrim. Vi försöker sälja mat till djuren utan tillsatser, säger Ted Betschart och visar upp en sportdryck för hundar, importerad från USA.

Ted och Rebecka Betschart har 30 års erfarenhet av hundägande. Tidigare har Rebecka arbetat i Zoobutik i Stockholm och har erfarenhet av hund och kattuppfödning. Ted har arbetat med frilufts-artiklar till polis och militär i Skåne och Stockholm. Nu har paret slagit ihop sina olika intressen och startat butiken, som kan tyckas spreta lite till innehåll.

– I stället för att stressa runt i olika butiker efter jobbet kan man åka hit och hitta flera olika saker på samma ställe, säger Ted Betschart som öppnat butiken på Kronoholmsvägen.

Men alla varor går inte att köpa av alla kunder.

– Vi kommer bara att sälja batonger och västar till vakter, poliser och väktare som identifierar sig, säger Ted Betschart.

Anna-Karin Johansson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons