Annons

Ny färja trafikerar Ystad - Rönne

Bornholmstrafikken sätter in en ny färja på ruten Ystad - Rönne. Det är Mols-Linjens "Max Mols" som tar över trafiken från Villum Clausen från och med 1 april nästa år. Det rapporterar nättidningen BornholmDirekte.
Ystad • Publicerad 15 november 2002

Villum Clausen tas ur trafik beroende på att den av säkerhetsskäl inte får segla i våghöjder på över tre meter. BornholmsTrafikkens verkställande direktör, Mads Kofod, vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna. - Jag kan bara säga, att vi arbetar på att hitta en lösning på problemet, säger han. Efter hvad BornholmDirekte.se erfar, finns det samtidigt inget avtal mellan BornholmsTrafikken och Mols-Linjen. Men enligt nättidningen kommer ett sådant att tecknas när de svenska myndigheterna gett Mols-Linjen rättighet att angöra Ystads hamn.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons