Annons

Ny sjukhuschef i Ystad

Matz Widerström blir chef för Lasarettet i Ystad från och med den 1 september. Han är nu chefläkare vid Lasarettet i Ystad.
Ystad • Publicerad 5 juli 2007
Arkivbild: Bass Nilsson
Arkivbild: Bass NilssonFoto: 

Matz Widerström, tillträdande sjukhuschef vid Lasarettet i Ystad, har lång yrkeserfarenhet inom vården, främst i Skåne, skriver Region Skåne i ett pressmeddelande.Även lasarettet i Helsingborg får ny chef när Lisbeth Cederwald tillträder tjänsten där.

Lisbeth Cederwald, som blir sjukhuschef vid Helsingborgs lasarett, har arbetat inom vården i Skåne sedan 1979. Hon är nu sjukhuschef vid Lasarettet i Landskrona.

- Att vara sjukhuschef är ett stort och krävande uppdrag, inte minst då vi är inne i en period av svåra prioriteringar och kostnadsbesparingar i vården. Därför är jag glad att vi lyckats rekrytera två mycket kompetenta och erfarna personer som chefer för sjukhusen i Helsingborg och Ystad, säger regiondirektör Mats Welff i pressmeddelandet.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons