Annons

Ny TV-deckare på gång

Deckarstaden Ystad blir nu skådeplats för en ny TV-serie. Ett kriminaldrama på 12 avsnitt planeras. Och Wallander har inget med saken att göra.
Ystad • Publicerad 21 juni 2006

Det är det ystadsbaserade produktionsbolaget Pimento som håller på att förbereda inspelningen av ett kriminaldrama med arbetsnamnet Candyman.

– Produktionsbeslutet är inte fattat ännu. Vi håller på med research och planering. Nu letar vi inspelningslokaler, säger Nina Sackmann på Pimento.

Annons

Eftersom det planeras även andra inspelningar i Ystads filmstudio till våren har Pimento börjat se sig om efter alternativa lokaler. Just nu är Presonas gamla lokaler intressanta i sammanhanget.

Candyman produceras av det danska bolaget Metronome och svenska Filmlance. Manuset är skrivet av Therese Bringholm och Inger DiMarco. De båda har tidigare bland annat varit medförfattare till TV-serien Kommissionen. Det är ännu inte klart vilka skådespelare som kan komma att medverka.

– Nej, vi är inte alls i den fasen ännu, säger Nina Sackmann.

Om inspelningen kommer igång kommer den att pågå under minst ett halvår. Pimento drivs av Nina Sackmann och Rebecka Kihlberg.

Carl Johan Engvall

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons