Annons

Nytt bakslag för trädgårdskafé

Än en gång sätter länsstyrelsen käppar i hjulen för Svarte bageris planer på ett stolpahus i trädgården.
Ystad • Publicerad 11 juni 2014

Även myndighetsnämndens andra bygglov för servering och ett så kallat stolpahus i trädgården där Svarte surdegsbageri håller till, överklagades. Och än en gång får kommunen bakläxa.

Den här gången är det bara stolpahuset, som tidigare stadsarkitekt Ulf Karmebäck ritade till Fritidsutställningens 75-årsjubileum och som bygger på Erik Fribergs idé, som möter länsstyrelsens ogillande.

Annons

Länsstyrelsen anser inte att huset är tillgängligt i tillräcklig utsträckning. Däremot har länsstyrelsen inga synpunkter på husets utformning, trafik eller några andra olägenheter som de klagande Svarteborna pekat på i sina överklaganden.

– Jag vet inte hur vi ska gå vidare nu. Vi har inte hunnit diskutera länsstyrelsens beslut ännu, säger Candida Persson, som driver Svarte bageri med sin man Mikael Persson.

Redan i mars 2012 gav myndighetsnämnden bygglov till serveringen. Även den gången gav länsstyrelsen kommunen bakläxa eftersom man inte tyckte beslutet var tillräckligt motiverat.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons