Annons

Och julen varar än till påska

Tomtar och fjäderfä stal showen när årets traditionella julmarknad på Högestad drog igång. Trots regnet var stämningen god – hos nästan alla.
Ystad • Publicerad 16 november 2008
Till vänster: Fjäderfäutställningen var en av marknadens höjdpunkter. Till höger: Ulf Cronvall sålde sitt smide på marknaden. Här passar han på att köpa lite godis. Bilder: Malin Palm
Till vänster: Fjäderfäutställningen var en av marknadens höjdpunkter. Till höger: Ulf Cronvall sålde sitt smide på marknaden. Här passar han på att köpa lite godis. Bilder: Malin PalmFoto: 

- Det har varit ganska dåligt, säger Kent Magnusson som säljer senap, honung och must. Till hundra procent skånskt och utan tillsatser, försäkrar han.

Boden han har fått har för lågt i tak. Han måste huka eller hänga ut igenom luckan för att få plats. Dessutom har vädret har skrämt bort hans kunder. Kanske har de lockats till säljarna som står inomhus eller så kanske de inte kom alls.

Annons

- Jag har i alla fall kunnat värma folk, säger han och bjuder på ett glas varm äppelmust.

Lars-Inge Andersson som säljer spettekaka instämmer; vädret måste bli bättre. Men han har varit med förr och är ändå nöjd med dagens försäljning.

Även om vätan lagt sordi på stämningen utomhus så var det desto gladare miner inne hos Österlens fjäderfäklubb. Deras utställning var välbesökt och uppskattades - inte minst av barnen.

- Det här är vårt klubbmästerskap kan man säga, säger Nils-Åke Olsson och visar runt bland höns, änder och ankor.

För dem är detta en chans att synas utåt och värva fler intresserade.

- Man kan säga att vi sköter om ett kulturarv.

Jonas Lindgrenjonas.lindgren@ystadsallehanda.se
Jonas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons