Annons

Olja upptäckt vid Nybrostrand

(Uppdaterad 15.50) Oljeklumpar har upptäckts längs stranden vid Nybrostrand. Kommunens parkförvaltning tror dock inte att det rör sig om något större utsläpp.
Ystad • Publicerad 5 februari 2003

Oljan upptäcktes under förmiddagen av en privatperson som var ute med sin hund. Mannen gick 5-600 meter längs stranden väster om tornet på Kabusa skjutfält och såg då oljeklumpar uspridda längs hela sträckan. Räddningstjänsten i Ystad kontaktades som i sin tur underrättade ansvariga på kommunen. Per Larsson på parkförvaltningen var ute och kontrollerade längs stranden men upptäckte då bara väldigt små mängder olja. Men när två personer från förvaltningen gick den aktuella sträckan upptäcktes större oljeklumpar. - En del större klumpar har hittats närmare Ystad vid Nybrostrand. Men det är inget större utsläpp, säger Per Larsson. Parkförvaltningen kontrollerar nu hela sträckan väster om tornet på Kabusa och in mot Ystad för att samla in den olja man hittar. När YA besökte kustremsan hade man hittat klumpar med olja utspridda på ett område som sträcker sig från övervakningstornet på Kabusa och drygt 300 meter västerut. YA kunde konstatera att det åtminstone ligger olja fram till Nybrostrands campingplats. Kuststräckan öster om övervakningstornet går för tillfället inte att kontrollera eftersom det genomförs en övning på skjutfältet.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons