Annons

Öppet i tio månader till

(Uppdaterad) Bar á Bar får hålla öppet i nuvarande lokalen på gågatan till och med 31 oktober nästa år. Samtidigt undersöks möjligheterna att flytta nattklubben till en lagerbyggnad i hamnen. "Nu kan vi äntligen blicka framåt" konstaterar delägare Fredrik Persson.
Ystad • Publicerad 30 november 2009
Arkivbild: Albin Brönmark
Arkivbild: Albin BrönmarkFoto: 

Contentus uppsägning av Bar á Bars hyreskontrakt gäller fortfarande, men slutdatumet skjuts på framtiden. Det beslutades efter ett långt medlingsmöte på måndagen, mellan Synn AB, som äger Bar á Bar, och hyresvärden Contentus AB.

– Vi är allihop överens om att det här är en verksamhet som är viktig för Ystad och vi vill arbeta för att hitta en lösning, säger Contentus vd Rickard Ohlsson. Sedan förra mötet med hyresnämnden har man på Contentus vaskat fram en möjlig ersättningslokal. Detta är en 900 kvadratmeters lagerbyggnad i hamnen, ägd av kommunens industrifastighetsbolag.

Annons

– Den här lokalen ligger optimalt – centralt men där igen kommer att störas, säger Rickard Ohlsson.

Enligt nattklubbsägarna finns här goda möjligheter. Samtidigt är det många delar att ta ställning till. Det handlar om renovering, tidsåtgång, kostnader, bygglov och detaljplan.

– Vi har pratat med kommunen och de är positiva, intygar Rickard Ohlsson.

Men oavsett är vägen lång och en nattklubb i hamnen kan bli verklighet tidigast under nästa höst.

För att minska "glappet" i verksamheten erbjöds nattklubben under gårdagens möte tre månaders uppskov gällande uppsägningen. Bar á Bars ägare svarade dock med att kräva tolv. Och efter flera överläggningar blev resultatet alltså att stängningsdatumet flyttas fram tio månader.

– Vi är nöjda. Vi har vunnit den tid vi behöver för att förverkliga en framtidsplan, säger Fredrik Persson. Redan i januari nästa år kommer dock Bar á Bar att bomma igen. Tillfälligt.

– Vi har ju börjat avsluta nattklubben och behöver tid att ladda om. Dessutom måste lokalen rustas upp om vi ska fortsätta, säger Fredrik Persson och påpekar att avslutningsfesten den 26 december trots allt hålls som planerat.

Hur kostnaden för denna upprustning ska behandlas blir en fråga för framtiden. Liksom det skadestånd på minst 1.4 miljoner som Bar á Bar tidigare krävt av hyresvärden.

Någon ekonomisk ersättning vill man på Contentus inte höra talas om, däremot kan man erbjuda renoveringshjälp i hamnlokalen.

– Det tycker jag inte verkar vara ett optimalt alternativ, men diskussionerna fortsätter. Nu har vi i alla fall fått lite andrum, säger Fredrik Persson.

Ann-Louise Olander
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons