Annons

Ord mot ord om hot med pistol

Ystad • Publicerad 5 november 2006

En 35-årig man greps i centrala Ystad natten till söndagen misstänkt för att ha hotat en 19-årig man med pistol på Stora Östergatan. Mannen släpptes dock senare av åklagaren eftersom varken bevis eller vittnesmål kunnat styrka misstankarna.

Det var vid två-tiden på natten som polisen fick larm om att en man hotat en annan man med pistol på gågatan Stora Östergatan i Ystad. Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas kort efteråt.

Annons

Enligt 19-åringen, hemmahörande i Ystad, hade 35-åringen riktat en pistol mot honom. När mannen greps fann polisen dock inget vapen på hans person och ett sökande efter pistolen i centrala Ystad gav inget resultat.

Det fanns ett vittne till händelsen men han kunde inte styrka att det faktiskt rört sig om en pistol.

– Det är ord som står mot ord, och både den misstänkte och målsäganden var berusade, konstaterar Sven-Åke Johansson, inre befäl vid Polisområde Södra Skåne.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons