Annons

Ovanligt blött för årstiden – och mer regn att vänta

2020 har börjat ovanligt blött. Hittills i år har det fallit nära 40 millimeter på Österlen och så värst långa uppehåll finns inte med i väderprognoserna den närmaste veckan.
Sydöstra Skåne • Publicerad 13 januari 2020
Oslo 20190927. Regn over østlandet fredag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT / kod  20520
Oslo 20190927. Regn over østlandet fredag.Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT / kod 20520Foto: Terje Pedersen

Hittills i januari har det regnat fler dagar än det varit uppehåll.

– Det är helt klart blötare än normalt, även om det inte är något rekord än så länge, konstaterar Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

”De kommande dagarna har vi flera regnväder som ska passera”
Moa Hallberg, SMHI
Annons

SMHI:s enda mätstation i sydöstra Skåne finns i Skillinge och på måndagsmorgonen visade den 37,6 millimeter sedan den 1 januari. Och än är det inte över.

– De kommande dagarna har vi flera regnväder som ska passera. Det blir lite varannandagstema. Regn ena dagen och lite mindre regn nästa dag.

Även temperaturerna sticker ut i statistiken.

– På onsdag kan det bli 10 grader. De är ovanligt varmt. Fullt lika höga temperaturer blir det inte resten av veckan, men det är fortsatt väldigt milt.

Här saknas innehåll

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons