Annons

Ovisst för gästskiveri

Gästgiveriet i Stora Herrestad går en oviss framtid till mötes. Sålt för 2,6 miljoner till Sparbanken Syd, väntar det på att den framtida ägaren ska dyka upp. Om det blir en ny krögare eller inte, är ännu oklart.
Ystad • Publicerad 14 november 2002

-Vi letar inte efter en restaurang och hotellägare i sig utan säljer det till den som är intresserad, säger Anders Nilsson på Sparbanken Syd. Sparbanken Syd köpte fastigheten i oktober för att få tillbaka de pengar som banken tidigare lånat ut mot pantbrev i fastigheten. Men tanken var hela tiden att sälja gästgiveriet vidare. Intresserade finns det gott om, men Anders Nilsson vill inte avslöja vilka verksamheter de eventuella köparna tänker bedriva. -Personligen tycker jag att det hade varit kul om det kunde fortsätta fungera som restaurang, säger han. Sparbanken Syd hoppas att få sålt gästgiveriet så att eventuell restaurangverksamhet kan vara igång till nästa säsong. Text: Britta Samuelsson (praktikant)

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons