Annons

P-platserna börjar ta form i Ystad

Arbetet med att bygga ut parkeringen vid strandnära Lilleskog har börjat. Och snart är det dags vid motionsslingan i Sandskogen. Kommunen försöker i sommar få bukt med "kreativ" parkering på populära platser.
Ystad • Publicerad 16 juni 2006
För tillfället håller Militärvägen i Sandskogen att breddas och om ett par veckor utökas parkeringsplatserna vid den populära motionsslingan.bild: spriss nilsson
För tillfället håller Militärvägen i Sandskogen att breddas och om ett par veckor utökas parkeringsplatserna vid den populära motionsslingan.bild: spriss nilssonFoto: 
För att bygga ut parkeringen vid Lilleskog fick kommunen söka dispens från länsstyrelsen. I nästa vecka är arbetet färdigt.
För att bygga ut parkeringen vid Lilleskog fick kommunen söka dispens från länsstyrelsen. I nästa vecka är arbetet färdigt.Foto: 

– I Lilleskog lägger vi till exempel ut stenar som en markering så att vi inte får en vild parkering. Vi vill ju få bilisterna att parkera som det är tänkt att de ska parkera, säger Mats Nylén, arbetsledare på kommunens teknik- och fastighetsförvaltning.

Vid stranden i Lilleskog har länsstyrelsen beviljat dispens från strandskyddet och nu bygger kommunen ut med flera nya parkeringsplatser. Det kommer även att göras särskilda p-platser för handikappade. Arbetet i Lilleskog ska bli klart i nästa vecka.

Annons

Om ett par veckor ska även de 20 p-platserna vid motionsslingan i Sandskogen asfalteras och utökas med ytterligare 30 platser på den gamla skjutbanan. Då kommer Skvadronsvägen stängas av för genomfart.

För att se till att badgäster nedanför Jakten parkerar ordentligt kommer kommunen även att asfaltera och måla p-fickor vid sidan av Jaktpaviljongsvägen.

Det kommer att ske veckan efter midsommar.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons