Annons

Pendlare vill lägga ner turerna via Ystad

Ystad • Publicerad 18 januari 2006

Lägg ner rutten från Rönne till Ystad och upprätta en ny rutt mellan Rönne och Kastrup.

Det tycker intresseorganisationen Bornholms Passagerarförening som lade fram sitt förslag till politiker och Bornholmstrafikken i helgen.

Annons

Föreningen vill att speciella snabbfärjor i framtiden ska kunna köras mellan Bornholm och flygplatsen Kastrup där en ny hamn skulle kunna etableras. Tre timmar beräknas färden ta.

Bornholmstrafikkens direktör Mads Kofoed tror dock inte att Rönne-Ystadsrutten riskerar att överges. – Nej, jag tror inte att vi kommer att lämna Ystad inom överskådlig framtid. Det är helt enkelt så att den snabbaste vägen från Bornholm till resten av Danmark är via Ystad och Sverige. Och vi vet att transporttid är en viktig faktor när det gäller att välja resväg.

– Våra konventionella färjor kör till exempel mellan Rönne och Ystad på två och en halv timme i dag, medan Villum Clausen bara tar en timme och en kvart. Efterfrågan är långt större på Villum, säger Mads Kofoed.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons