Annons

Polentrafik minskar över Ystad

Ystads hamn satsar nu närmare 13 miljoner kronor på en ny mobil hamnkran som ska ersätta de båda spårbundna på Revhuskajen.
Ystad • Publicerad 18 juli 2002
Bild: Mark Hanlon
Bild: Mark HanlonFoto: 

Därmed räknar hamnen med en större flexibilitet vilket i sin tur kan leda till att godshanteringen ökar. Med en mångmiljonivestering modernare hamnkranar hoppas Ystads hamn locka mer tonage till hamnen. Bild: Mark Hanlon" BORDER="0"Med en mångmiljonivestering modernare hamnkranar hoppas Ystads hamn locka mer tonage till hamnen. Bild: Mark Hanlon Liksom flera skånska hamnar har Ystad förlorat gods. Det gäller framförallt Polentrafiken. Färjegodset till och från Polen via Ystads hamn har minskat med närmare sju procent jämfört med samma tid förra året. Det visar siffrorna för de första fem månaderna i år som nu presenterats av Ystad Hamn Logistik AB. - Den delen av Polentrafiken fick en dålig start på säsongen, säger bolagets ekonomichef Johan Lundqvist. I gengäld visar Bornholmstrafikken en lika hög motsvarande ökning. - Det konventionella godset, exempelvis sockerexporten och importen av koks, är ganska konstant. Passagerartrafiken har också totalt sett minskat på Polenleden. Unity Line/Euroafrica Line som bland annat seglar med "Polonia" har fått vidkännas en nedgång med cirka 3 procent medan Polish Baltic Shipping som seglar med "Nieborow" ökat sin andel med 11.000 passagerare. Bornholmstrafikken noterar för sin del en ökning på passagerarsidan med 15 procent eller närmare 100.000 passagerare. Fram till utgången av maj månad hade 302.567 åkt med någon av bolagets tre färjor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons