Annons

Polisen rycker inte ut i uteserveringsbråket

Ystad • Publicerad 10 juli 2007

Bröderna M kan ha kvar sin uteservering på Hamngatan hela sommaren. Den polisanmälan som Ystads kommun har gjort leder inte till någon blixtutryckning

– Det är ingenting som är prioriterat hos oss. Det ligger i vänt på att vi får tid att utreda det, säger Eva-Gun Westford, informatör på polisen i Ystad.

Annons

Formellt handlar det om en anmälan om brott mot ordningslagen. Den ligger hos kriminalinspektör Göran Schön.

– För tillfället har jag inte för avsikt att sätta en utredare på det. Vi har ärenden som vi tycker är viktigare, förklarar han.

Polisens förhoppning är att kommunen och restaurangen ska kunna lösa tvisten utan att polisen ska tvingas lägga resurser på det.

Ystads kommun tycker att Bröderna M bryter mot sitt tillstånd när krogen satt ut samma bredd på uteserveringen som förra året. Bröderna M hävdar att restaurangen bara följer tillståndet där det står "samma bredd som tidigare".

Om Ystads kommun ska agera på något annat sätt är oklart. Trafikingenjör Jenny Ekman på samhällsbyggnadsförvaltningen hänvisar till förvaltningschefen Kerstin Wulff. Hon är på semester till början av augusti.

Per Nilsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons