Annons

Polisen tog illa skött hund från ägarna

En sexårig blandrashund togs i tisdagskväll omhand akut av polisen. Orsaken är att hunden enligt kommunen och länsveterinären inte rastats och skötts ordentligt av sina ägare.
Ystad • Publicerad 25 mars 2004

Ägarna har möjlighet att överklaga beslutet. Annars omplaceras eller säljs hunden, alternativt avlivas. Det var i tisdags som handläggare Carina Larsson Barthel på miljö- och byggnadsnämnden med stöd av djurskyddslagen beslöt att polisen omedelbart skulle omhänderta hunden. Hon har under en period fått klagomål på att hunden, som är av en ras som kräver mycket rastning, inte skötts ordentligt. Miljöavdelningen träffade hunden i början av mars vilket ledde till ett föreläggande. Bland annat hade hunden flera centimeter långa klor. I mitten av nya mars kom det in nya klagomål på hundens skötsel trots föreläggandet och i början av veckan konstaterades det att hundens klor fortfarande inte var klippta. Enligt Carina Larsson Barthel var man tvungen att ingripa av djurskyddsskäl, särskilt då man inte ser några utsikter till förbättring. Ägarna har även tidigare varit föremål för utredning enligt djurskyddslagen. Länsveterinären har gett sitt stöd till miljö- och byggnadsnämndens beslut. Ägarna har några dagar på sig att yttra sig till länsstyrelsen innan ärendet avgörs. Hunden vistas för tillfället på ett djurhem.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons