Annons

Polisman skulle köpa mjölk - grep kontokortstjuv

Patrik Ahrlin, poliskommissarie i Ystad, var ledig i söndags och skulle köpa mjölk. Efter en språngmarsch och tumultartad brottningskamp grep han en man som misstänks för kontokortsbedrägeri och stöld.
Ystad • Publicerad 23 juni 2014
Polisen Patrik Ahrlin.
Polisen Patrik Ahrlin.Foto: Foto: Ita Jablonska

Patrik Ahrlin skulle köpa mjölk på Coop på Missunnavägen i Ystad. Han fattade misstankar mot en man som tog ut pengar från bankomaten utanför affären.

- Han hade en mc-hjälm som dolde ansiktet och svarta handskar på sig. Vi har i Skåne haft ett stort antal fall av stölder av kontokort där vi sedan har kunnat se en man som maskerat sig ta ut pengar på det här viset, säger Patrik Ahrlin.

Annons

Han berättar att han gick fram till mannen som då fann för gott att lägga benen på ryggen. Jakten avslutades uppe på Missunnavägen där Patrik Ahrlin brottade ner mannen och fick hjälp av några förbipasserande så att han kunde ringa efter sina kollegor.

Det var flera år sedan som Patrik Ahrlin, som nu är tillförordnad närpolischef på Österlen, jobbade ute på fältet.

- Som väl är var han sämre tränad än vad jag är. Men i dag har jag ont i hela kroppen, säger Patrik Ahrlin.

Nu hoppas han att utredningen ska kunna binda mannen till fler brott. Kontokortet hade stulits från en väska som tagits vid ett bilinbrott tidigare på dagen i Mossbystrand. Det smått osannolika inträffade att kvinnan som bestulits av en slump kom förbi platsen på Malmövägen där den misstänkte mannen greps.

- Hon ville anmäla stölden för polisen, säger Patrik Ahrlin.

Mannen som anhållits är 53 år och är i första skedet misstänkt för inbrott i bil och bedrägeri.

Annika Thunell
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons