Annons

Politikerna har fortsatt förtroende

Nya stödåtgärder ska få turbulensen kring Språkvärlden att lägga sig, hoppas gymnasieledningen.
Ystad • Publicerad 19 november 2009

Skolan har som en följd av kritiken tagit fram åtgärder för hur de elever som upplevt svårigheter med systemet ska få fullgod undervisning. Fler lärarledda genomgångar, en intensifiering av Språkrådets arbete och bättre uppföljning från mentorernas sida ska sammantaget leda till att allas behov tillgodoses. Skolans utbytesstudenter har också ombetts att delta som samtalspartners till eleverna.

– En tysk student hade samlat en grupp elever redan i dag (läs: i går). Det tror jag är en bra metod, säger gymnasiedirektionens ordförande Bo Sterner, som säger sig ha fortsatt fullt förtroende för skolledningen.

Annons

– Man tror fortfarande på sin idé och visar en vilja att rätta till problemen. Österportskolans rektor Tomas Winquist avböjde i veckan bestämt besök på skolan av YAs reporter och fotograf. Ett beslut som direktionen inte kan lägga sig i, menar Bo Sterner.

– Generellt tycker jag att det är viktigt att visa öppenhet. Men skolan är en arbetsplats och rektor måste avgöra vad som är lämpligt. Där kan inte jag komma med politiska order. Nu hoppas skolledningen att kritiken ska lägga sig.

– Vi har tagit detta på allvar och haft flera diskussioner under de senaste dagarna, säger gymnasiedirektör Annika Becker, som menar att de eventuella igångsättningssvårigheter som enskilda elever stött på i användandet av Språkvärlden getts oproportionerligt utrymme i pressen.

– Alla är glada och nöjda, säger Annika Becker bestämt.

Lena Stadler
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons