Annons

Polykemi vägrar betala miljösanktionsavgift

Polykemi vill inte betala den miljösanktionsavgift som företaget ålagts av kommunens miljöförvaltning. Nu blir ärendet ett fall för myndighetsnämnden.
Ystad • Publicerad 4 november 2008
Polykemi vill inte betala den miljösanktionsavgift som företaget ålagts av kommunens miljöförvaltning. Arkivbild: Thorsten Persson
Polykemi vill inte betala den miljösanktionsavgift som företaget ålagts av kommunens miljöförvaltning. Arkivbild: Thorsten PerssonFoto: 

För två-tre år sedan installerade Polykemi ett nytt köldmedieaggregat utan att anmäla det till miljöförvaltningen. Det nya aggregatet upptäcktes först i slutet av mars i år då företaget lämnade in sin köldmedierapport.

- Eftersom aggregatet inte anmälts enligt köldmediekungörelsen en miljösanktionsavgift på 5000 kronor, förklarar miljöinspektör Anna Karlsson.

Hade företaget anmält aggregatet hade kostnaden stannat vid 700 kronor i handläggningsavgift.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons