Annons

Problem att hitta lokaler till friskolan

Friskolan i Västra Sjöstadens kan få problem med att få fram lokaler i tid till skolstarten nästa höst. Orsaken är den överklagade detaljplanen för området och den finansiella krisen.
Ystad • Publicerad 11 november 2008

– Bostadsproduktionen har avstannat och det är utöver vår möjlighet att påverka. Vi jobbar vidare för att hitta tillfälliga lokaler, säger Camilla Samuelsson, verksamhetsledare för Västra Sjöstadens skola. Nu pågår diskussioner för att lösa problemet med ersättningslokaler, men med vilka företag är hemligt än så länge.

Peab har tillsammans med Bosses bygg vunnit exploateringsrätten av kvarteret Lilla Tvären, ett område norr om Västra Sjöstaden. Byggplanerna ligger nere eftersom detaljplanen är överklagad.

Annons

Vad händer om ni inte hittar några nya lokaler?

– Då får vi vänta med att starta tills nästa år igen. Men vår förhoppning är att vi ska starta nästa höst, säger Camilla Samuelsson.

Skolan arbetar enligt Montessoripedagogiken och är tänkt som en 1-6 skola med förskoleklass. Till hösten 2009 planerar skolan att ta emot 24 elever i åldern sex till sju år. Även äldre elever kan komma ifråga om tillräckligt många är intresserade.

Carina Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons