Annons

Provsvar kan ge besked om hur bränderna anlagts

Polisens teknikers prover kan ge ledtrådar till hur bränderna har anlagts. Det säger polisens specielle brandutredare Dan Granvik.
Ystad • Publicerad 26 november 2008
Polisen hoppas på att teknikers prover ska ge ledtrådar. Arkivbild: Sprisse Nilsson
Polisen hoppas på att teknikers prover ska ge ledtrådar. Arkivbild: Sprisse NilssonFoto: 

Han tror dock inte att provsvaren som väntas i nästa vecka från Statens kriminaltekniska laboratorium kommer att leda till att en gärningsman direkt kan bindas till brotten.

- Det handlar mer om att vi kan få reda på tillvägagångssättet.

Annons

Dagen efter det att mannen som kallas för gryningspyromanen i brist på bevis åter har försatts på fri fot fortsätter utredningen.

Dan Granvik är varse att det finns många i Ystad som efterlyser ett resultat av polisens arbete. Han upprepar dock att utredningen kommer att ta tid, men att han tror att den kommer att leda till att mordbrännaren åker fast.

Misströstar inte polisen?

- Nej, det får vi inte göra. man måste tro på att det går, säger han.

Han har varit polis sedan 1972. Han är specialutbildad på mordbransutredningar. Men den pågående utredningen är inte någon annan lik, enligt Granvik.

Främst är det antalet bränder, och att det har brunnit på så många olika platser, som gör utredningen unik - och så komplicerad, enligt Granvik.

- Ha tålamod, är hans budskap till Ystadsborna.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons