Annons

Rattfull fick fängelse efter dramatisk avåkning

En 44-åring från Tomelilla stod åtalad för grovt rattfylleri och olovlig körning, men kunde varken erkänna eller förneka.
Ystad • Publicerad 5 december 2011

Vid rättegången uppgav mannen att han drack en hel del akohol under den aktuella kvällen, att han satt i en grön bil, att bilen brann upp, att han saknar körkort, samt att man sagt till honom att det var han som körde bilen.

Provtagningen visade att 44-åringen hade 2,13 promille i blodet. Ystads tingsrätt dömde honom till två månaders fängelse.

Annons

Det var den 22 maj som mannen fick för sig att köra bil, trots riklig förtäring av alkohol. På riksväg 9 i Sandskogen tog färden slut med förskräckelse. Ett vittne blev omkörd av 44-åringen, som höll mycket hög fart.

I nästa ögonblick förlorade han kontrollen över bilen, som fick sladd och for av vägen. En taxichaufför stannade och hjälpte den berusade föraren ut ur fordonet. Han klarade avåkningen utan nämnvärda kroppsskador.

Ann-Louise Olander
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons