Annons

Rederijobb i Ystad i farozonen

(Uppdaterad 17.03). Samtliga tio fast anställda vid BornholmsTrafikken i Ystad kan komma att varslas om uppsägning. Förhandlingar förs just nu med Ystads Resebyrå AB om att ta över.
Ystad • Publicerad 26 februari 2003
Biljettförsäljningen till Bornholmstrafikken kan komma att överföras till Ystads Resebyrå. Arkivbild: Jan-Olle PerssonFoto: 

- Vi har fått en förfrågan från rederiet och ställer oss positiva till förslaget, säger direktör Mats Persson. Personalchef Ole B Larsen på Bornholmstrafikken bekräftar men tillägger att rederiet gör fler sonderingar. - Vi måste se till vilka förtjänster vi kan göra på olika lösningar. Inom en månad räknar han med att ett avtal ska vara klart. Det betyder att en del av de anställda på Bornholmstrafikken i Ystad med största sannolikhet mister sina jobb. På kontoret finns tio anställda och sju timanställda. Om Ystads Resebyrå tar över planerar Mats Persson att "bryta loss" fyra, fem anställda från bolaget och placera dem på Bornholmstrafikkens kontor i nya färjeterminalen. - Förutom paketresor till Bornholm som vi hållit på med i 10-12 år har vi ingen erfarenhet av denna verksamhet, exempelvis bilbokning och annat. Det innebär att vi i så fall måste komplettera med en del av den personal som redan finns för att behålla de kunskaperna. Ystads Resebyrå AB har 12 anställda och omsätter 95 miljoner kronor. Mats Persson ser stora samordningsvinster om de båda kontoren kan slås ihop. - Vi kan utöka servicen till våra kunder och tvärtom. Samtidigt har intresset för paketresor till Bornholm ökat. - Jag vill påstå att vi aldrig tidigare märkt ett sådant uppsving. Det har säkert med oron ute i världen att göra. Själv tror han att förhandlingarna med Bornholmstrafikken som han betecknar som långtgående kan vara avslutade tidigast i början av april. Till dess får personalen på Bornholmstrafikken i Ystad sväva i ovisshet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons