Annons

Rekordblöt februari

Tycker ni att det har regnat extra mycket på sista tiden? Det stämmer. Årets februari blev en rekordblöt historia i Ystad.
Ystad • Publicerad 2 mars 2002

På grund av vinterstormarna uppmättes hela 110,5 millimeter under månaden, som normalt ligger på runt 45 millimeter. - Det är ovanligt mycket, men så har ju hela vintern varit ovanlig, konstaterar Inga Sjöstrand som är YA:s trogna väderrapportör. Sedan hon och hennes man började mäta regnmängden i Ystad 1974 så har det inte varit en regnigare februari. 110,5 millimeter är inte ovanligt i en månad som september, men i februari är det. - Det närmaste jag kan se i våra mätningar är 1997 då det regnade 74,9 millimeter i februari, och 1981 då det regnade 60,4. Så nog har det varit blött i år. Nu håller vi istället tummarna för en rekordfin mars.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons