Annons

Rektorn: "Vi är lyhörda"

Gymnasieledningen omprövar nu Språkvärlden. Lärarna ska bli tillgängligare för eleverna. Några vanliga lektioner kommer dock inte erbjudas, men däremot "gemensamma genomgångar".
Ystad • Publicerad 16 november 2009

Thomas Winqvist är en av rektorerna på Sydskånska gymnasiet. Han vill inte riktigt hålla med om att Språkvärlden inneburit så stora svårigheter för eleverna.

– Språkvärlden är en fantastisk möjlighet som gynnar de som är intresserade av språk. Men det är sant som du säger att det varit vissa problem med att koordinera språklärarnas scheman så att eleverna kan träffa dem. Vi håller nu också på att planera för att erbjuda gemensamma genomgångar i språken.

Annons

Innebär detta att ni backar ur Språkvärlden och erbjuder vanliga lektioner igen?

– Nu tycker jag att vi är lyhörda. Det här har varit ett helt nytt koncept och man kan säga att allt har inte blivit som vi har tänkt oss. Så visst, om du vill säga att vi backar ett halvt steg så volìa, très bien, det är helt okej med mig.

Att biblioteket flyttats till en av skolans korridorer ser han inte som ett problem.

–Biblioteket har ju fått en framskjuten plats i skolan. Utlåningen har ökat sedan vi flyttade biblioteket.

Det kan inte bero på att eleverna inte kan läsa i den stökiga miljön?

– Nej, jag tror att det beror på att tillgängligheten blivit bättre, säger Thomas Winqvist.

Fredrik Sjöstrand fredrik.sjostrand@allehandasyd.se
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons