Annons

Resultatlös jakt på mordbrännare

Polisens jakt på mordbrännaren är fortsatt resultatlös. "Ha tålamod", är polisens informatör Ewa-Gun Westfords budskap till Ystadsborna.
Ystad • Publicerad 11 november 2008
Bild: Gustav Wennerholm
Bild: Gustav WennerholmFoto: 

- Försök att lita på oss, säger hon och understryker att polisen gör mycket i spaningsarbetet som inte allmänheten har insyn i.

Samtidigt erkänner hon att mordbränderna som skakat Ystad den senaste tiden är mycket svåra att lösa.

Annons

Natten till i måndags brann det på fyra ställen i Ystad under drygt en timme.

Bränderna orsakade begränsade materialla skador.

- Det är rena turen att någon inte kom till skada eller omkom, säger Ewa-Gun Westford.

Under tisdagen fortsätter polisen att utreda mordbränderna. Ytterligare personer som kan ha gjort intressanta iakttagelser ska höras. Det återstår också för polisen att fortsätta att gå igenom filmer i övervakningskameror. Enligt Ewa-Gun Westford arbetar närmare tio poliser aktivt med utredningarna.

Polisen har inte hört den man som tidigare varit misstänkt för bränderna i Ystad för exakt en månad sedan och även i Simrishamn i somras. Enligt Ewa-Gun Westford är den nu 45-årige mannen avförd från de utredningarna sedan det har visat sig att bevisen mot honom inte höll för en juridisk process mot mannen.

Däremot hade polisen, enligt Ewa-Gun Westford, av andra anledningar kontakt med mannen på måndagen.

Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Ulf Mårtensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons