Annons

Ritningar till ny Bornholmsfärja

Hamnchef Lars Börjesson har skickat över ritningar på färjeterminalen i Ystad till Bornholmstrafikken sedan mycket tyder på att en ny katamaran sätts i trafik mellan Ystad och Rönne efter årsskiftet.
Ystad • Publicerad 18 november 2002

Enligt nättidningen BornholmDirekte skulle det bli Mols-Liniens "Max Mols" som till skillnad från "Villum Clausen" även tar gods. - Sedan får rederiet bedöma om det krävs ändringar i terminalen eller på färjan, säger Lars Börjesson som tror att exempelvis "Max Mols" passar ganska bra till färjeläget. Det betyder att "Villum Clausen" med hjälp av de konventionella färjorna "Povl Anker" och "Jens Kofoed" ska klara trafiken åtminstone över jul- och nyårshelgerna. Och trafikbegränsningen med en högsta tillåten våghöjd i Bornholmsgattet på två meter gäller fortsatt för "Villum Clausen".

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons