Annons

Simmar lugnt i badet

På Fritidsbadet träffas folk, badar och bastar. YA besökte det gamla badet under en timme en tisdagskväll, pratade med motionärer och tävlingssimmare.
Ystad • Publicerad 25 november 2008
19.50:Internationellt möte Kassan på Fritidsbadet har just öppnat. Linda Palmer från England är på snabbesök i Ystad och passar på att besöka badet. Hannes sambo har en sommarstuga i trakten. – Jag tycker bäst om att basta, säger hon. Jonas Nilsson sitter i kassan. Tidig gäst på motionssimningen denna tisdag är Katja Tsolova. Hon kommer ursprungligen från Ryssland och jobbar nu som föreskollärare i Svarte där hon också bor. Egentligen är hon tv-journalist. – Kärleken har gjort att jag har flyttat till Sverige, säger hon.
19.50:Internationellt möte Kassan på Fritidsbadet har just öppnat. Linda Palmer från England är på snabbesök i Ystad och passar på att besöka badet. Hannes sambo har en sommarstuga i trakten. – Jag tycker bäst om att basta, säger hon. Jonas Nilsson sitter i kassan. Tidig gäst på motionssimningen denna tisdag är Katja Tsolova. Hon kommer ursprungligen från Ryssland och jobbar nu som föreskollärare i Svarte där hon också bor. Egentligen är hon tv-journalist. – Kärleken har gjort att jag har flyttat till Sverige, säger hon.Foto: 
20:15: Goda grannar simmar lugnt Nu börjar bassängen att fyllas av motionärer. Aina Svensson och Wanda Persson är goda grannar. De bor i Skurup och kommer till Fritidsbadet varje vecka. Först simmar de, sedan tar de en bastu. – Det har vi gjort i flera år. Skriv att vi vill ha ett bad i Skurup också, säger Wanda Persson. De har roligt tillsammans, umgås ofta och snackar om livets väsentligheter. – Vi simmar tillsammans, ibland festar vi lite, säger Wanda Persson.
20:15: Goda grannar simmar lugnt Nu börjar bassängen att fyllas av motionärer. Aina Svensson och Wanda Persson är goda grannar. De bor i Skurup och kommer till Fritidsbadet varje vecka. Först simmar de, sedan tar de en bastu. – Det har vi gjort i flera år. Skriv att vi vill ha ett bad i Skurup också, säger Wanda Persson. De har roligt tillsammans, umgås ofta och snackar om livets väsentligheter. – Vi simmar tillsammans, ibland festar vi lite, säger Wanda Persson.Foto: 
20.22: Tränar för triathlon Henke Zehler sträcker ut. Vid bassängkanten ligger hans simutrustning och ett schema för hur han ska träna. – Jag tränar styrka i kväll, säger han. Dagens dos ligger på 2 500 meter. Målet är att ställa upp i triathlon i Sövde till sommaren. I triathlon ingår simning, cykling och löpning. När Henke Zehler forsar fram i vattnet och är ungefär halvvägs in i träningspasset är bassängen på väg att fyllas av motionärer.
20.22: Tränar för triathlon Henke Zehler sträcker ut. Vid bassängkanten ligger hans simutrustning och ett schema för hur han ska träna. – Jag tränar styrka i kväll, säger han. Dagens dos ligger på 2 500 meter. Målet är att ställa upp i triathlon i Sövde till sommaren. I triathlon ingår simning, cykling och löpning. När Henke Zehler forsar fram i vattnet och är ungefär halvvägs in i träningspasset är bassängen på väg att fyllas av motionärer.Foto: 
Foto: 
19.58: Hästliniment gör susen Han använder hästliniment. Det gör susen. Tobbe Flodfält masserar Nelly Hansson som just avslutat kvällens träningspass. Muskeln som är hård heter trapetsius. Den mjuknar när linimentet masseras in i huden och det bränner. Vid bassängkanten sitter mamma Carina och väntar på att dottern och hon ska kunna köra hem till Tomelilla. De är ett team, hon och Nelly. Men först bastu och dusch. Klubbkompisen Emil Eliasson drar upp en lina som avdelar bassängens banor. Han är också nöjd med kvällens pass. En nätt simtur på 5 400 meter.
19.58: Hästliniment gör susen Han använder hästliniment. Det gör susen. Tobbe Flodfält masserar Nelly Hansson som just avslutat kvällens träningspass. Muskeln som är hård heter trapetsius. Den mjuknar när linimentet masseras in i huden och det bränner. Vid bassängkanten sitter mamma Carina och väntar på att dottern och hon ska kunna köra hem till Tomelilla. De är ett team, hon och Nelly. Men först bastu och dusch. Klubbkompisen Emil Eliasson drar upp en lina som avdelar bassängens banor. Han är också nöjd med kvällens pass. En nätt simtur på 5 400 meter.Foto: 
20.50: Slut för i dag Snart stänger badet. Gudrun Svensson från Nybrostrand tar sig en välbehövlig dusch. – Hela sommaren simmar jag i Nybrostrand. Så här års brukar jag bada i Ystad, oftast på morgnarna. Det är skönt att bada, man kan röra alla leder. Ramlar man, ramlar man mjukt.
20.50: Slut för i dag Snart stänger badet. Gudrun Svensson från Nybrostrand tar sig en välbehövlig dusch. – Hela sommaren simmar jag i Nybrostrand. Så här års brukar jag bada i Ystad, oftast på morgnarna. Det är skönt att bada, man kan röra alla leder. Ramlar man, ramlar man mjukt.Foto: 
20.41: Bastun väntar Att motionera är skönt; att avrunda ett motionspass med bastu och dusch är ännu skönare. Katja Tsolova har precis gått upp ur bassängen, glidit in i sina badtofflor och är på väg in i omklädningsrummet. Sedan kan hon sitta och vänta lite ute vid kassan eftersom hennes tåg hem till Svarte går lite senare. Bilder: Anette Sjöstrand
20.41: Bastun väntar Att motionera är skönt; att avrunda ett motionspass med bastu och dusch är ännu skönare. Katja Tsolova har precis gått upp ur bassängen, glidit in i sina badtofflor och är på väg in i omklädningsrummet. Sedan kan hon sitta och vänta lite ute vid kassan eftersom hennes tåg hem till Svarte går lite senare. Bilder: Anette SjöstrandFoto: 
Ulf Mårtensson ulf.martensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons