Annons

Singel-mingel på Alla hjärtans dag

Hela Starshine gick i rött i går, på Alla hjärtans dag. Närmare sextio singlar strömmade in redan klockan åtta till sin egen förfest.
Ystad • Publicerad 15 februari 2003

Röda fördrinkar gjorda på jordgubbssprit, tranbärsjuice och Schweppes Russian väntade i baren. Sorlet kom i gång snabbt och handlade i början mycket om de små lapparna som låg i kuvertet de alla fått. - Jag har varit på Starshine innan, men skulle aldrig gått på den här förfesten för singlar om det inte varit för att min kompis dragit med mig, sa Maria Hallberg, Ystad. Hon hittade sin första bordskavaljer för kvällen, Magnus Nordin från Dalby. Detta var den tredje singelfesten arrangerad av Charlotta Hörman på Starshine. - I kväll är det överskott på män, men förra gången var det tvärt om, säger Starshines ägare Jan Eriksson. Fast i kväll är det gratis inträde för kvinnor efter förfesten så jag tror att det är många som väljer att komma då. Nytt för kvällen var rotation vid matborden efter varje rätt, vilket kanske bidrog till att många män ändå fick en bordsdam. Det var en mycket homogen grupp som mötte upp med bästa festhumöret, de flesta kring 35-45 år. - Jag har varit på en singelfest innan och tyckte det var en kul grej, säger Ingela Tunström, Borrie. Det var jag som tyckte att Maria skulle följa med. Jag är inte här för att ragga, utan för att träffa lite nytt folk. De mest långväga besökarna kom från Malmö, Östra Värlinge, Gärdslöv, Skillinge och Simrishamn. - Jag har varit på Starshine innan men det var många år sedan, säger Hasse Andersson, Svedala. Nu fick jag tips om festen via internet, och drog med mig ett gäng hit. Det var idel glada grabbar som samåkt till Ystad och lika glada var gänget från Simrishamn med Monica Persson i spetsen. - Vi är ett helt sällskap på nio tjejer och två killar, säger hon. Själv tänker jag att nu kan jag inte vara singel längre. Det måste finnas någon här för mig också, säger hon med ett stort leende. Allvaret i den meningen är svårtydd. Det råder ingen raggningsstämning kring borden, mer en nyfiken förväntan. Kanske kan det finnas någon någonstans som kan bli speciell, men goda vänner att festa och ha kul med slår också högt.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons