Annons

Skattekontoret bantas

Ystad • Publicerad 29 juni 2006

När Skattemyndigheten omorganiserar måste tio av de femton anställda på skattekontoret i Ystad flytta med till Simrishamnskontoret.

– De flesta av medarbetarna bor här i Ystadstrakten – ingen bor åt Simrishamnshållet – och det är väl klart att det är ingen som blir glad för att få en längre restid till jobbet. Men folk kommer i alla fall att ha arbetet kvar, om de vill, säger Olle Larsson som är sektionschef i Ystad.

Annons

Skattemyndigheten håller på med ett omfattande förändringsarbete som i östra Skåne innebär att mycket av arbetet koncentreras till Kristianstad och Simrishamn. Kontrollverksamheten i Ystad planeras att flyttas till Simrishamn, och kvar i Ystad blir då bara ett servicekontor med omkring fem anställda.

– Servicenivån för allmänheten i Ystad ska inte förändras, man ska fortfarande kunna komma hit och få svar på sina frågor, säger Olle Larsson.

Vem av de femton medarbetarna som tvingas flytta sin anställning till Simrishamn kommer att avgöras under hösten.

– Flera av medarbetarna har barn i skolåldern i Ystad och de tycker förstås inte att det här är så roligt, säger Olle Larsson.

Han hoppas att servicekontoret ska kunna ligga kvar på Missunnavägen i Ystad.

Fredrik Sjöstrand

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons