Annons

Skrämd häst i centrala Ystad

Cecilia Nilsson, hemmahörande i Ystad, var på tisdagseftermiddagen ute på en ridtur med sin sexårige häst Dollar. När paret skulle passera järnvägsövergången vid Sandskogen gick något fel.
Ystad • Publicerad 12 november 2002

- Jag vet inte vad som hände. Kanske blev han skrämd av ett rådjur, säger Cecilia Nilsson. Dollar kastade plötsligt av sin ägare och galopperade iväg längs järnvägsspåren. Polisen fick snart rapporter om att en ryttarlös häst hade siktats. Först vid Sandskogens camping, sedan på Österleden, vid badhuset och intill busstationen i centrala Ystad. - Till slut hamnade han nere i småbåtshamnen där några personer lyckades få stopp på honom, säger Cecilia medan hon vandrar fram och tillbaka med Dollar för att lugna honom. Cecilia undkom helt utan skador och förutom att Dollar var en smula skärrad hade han bara tappat en av sina skor.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons