Annons

Skyddsvärd miljö ersatt med barrträd

Länsstyrelsen är mycket kritisk till förändringar som gjorts av markägarna till en fastighet på Kåsebergaåsen. Före förändringen var området ett av regeringens kandidater till Natura 2000.
Ystad • Publicerad 26 februari 2003

Fastigheten ligger sedan några år tillbaka inom naturvårdsområdet Hammars backar - Kåsebergaåsen (Löderup 6:42) och dessutom har det av regeringen anmälts som kandidat till nätverket Natura 2000. Inom ett sådant område ska både livsmiljöer och arter bevaras men här har markägarna gjort omfattande plantering av barr- och lövträd samt anlagt gräsmatta där det enligt gällande reservatsbestämmelser ska vara ängs- och betesmark. Dessutom håller den vegetation som nämns i Natura 2000 på att gå till spillo. Markägarna har brutit mot skötselplanen och länsstyrelsen kan nu kräva att området återställs, ett krav som dessutom kan förenas med vite.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons