GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fängelsedom: Cigaretter hittades i lönnfack

Männen försökte smuggla in 62 500 cigaretterna via Ystads hamn. För detta döms de till två månaders fängelse.
Ystad • Publicerad 2 april 2018 • Uppdaterad 2 april 2018
Foto: Anette, Karlsen

Det var onsdagen 21 februari i år som tullen i Ystad stoppade en bil för undersökning. I ett lönnfack i fordonets tak hittades 62 500 cigaretter och de båda männen greps på plats.

De två männen, båda i 25-årsåldern, har nekat till att de kände till den stora mängden cigaretter som gömdes i bilens tak. Enligt förhör med en av männen så uppger han att han ska ha blivit uppringd i Ukraina av en person som erbjöd honom att köra elektronikvaror till Stockholm. Nycklarna till det aktuella fordonet fick han av en annan person vid polska gränsen där fordonet också stod uppställt.

I tingsrättens dom meddelas att de tilltalade lämnat vaga och i några delar motsägelsefulla uppgifter om transporten. Tingsrätten anser vid en samlad bedömning av de tilltalades uppgifter och övrig bevisning, bland annat bilder i en deras mobiltelefoner, att de förstått att de fört in de aktuella cigaretterna i Sverige.

De både männen döms för olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor till två månaders fängelse vardera.

Michael TjelderSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.