Annons

Snart boklart i Västra Portalen

Det målas och snickras i Västra Portalen på regementsområdet. I maj blir det inflyttning i lägenheterna, som skadades vid en brand i juli 2004.
Ystad • Publicerad 25 januari 2006
Takbjälkarna ser gammaldags ut men är på grund av branden 2004 splitter nya.
Takbjälkarna ser gammaldags ut men är på grund av branden 2004 splitter nya.Foto: 
Michael Söderberg jobbar i vad som ska bli ett ljust och luftigt kök på översta våningen. Sammanlagt arbetar 30-40 man med Västra Portalen. Bild: Bass Nilsson
Michael Söderberg jobbar i vad som ska bli ett ljust och luftigt kök på översta våningen. Sammanlagt arbetar 30-40 man med Västra Portalen. Bild: Bass NilssonFoto: 

På hissväggarna i den gamla logementsbyggnaden sitter skyddsmattor och i lägenheterna håller hantverkare på med golvläggning, tapetsering och inredningssnickrande.

I månadsskiftet april-maj blir det inflyttning i de 38 lägenheterna i bostadsrättsföreningen Västra Portalen.

Annons

Från första början var det tänkt att inflyttningen skulle skett i februari 2005. Mordbranden i juli 2004 gjorde att det mesta fick göras om. De synliga bjälkarna i vindslägenheternas tak är splitter nya.

– De gamla gick åt i branden, säger platsledaren Hans Jonasson på Skanska som är huvudentreprenör för bygget.

I mars ska det mesta byggarbetet vara klart. I april blir det tid för kontroller, intrimning och eventuella justeringar, berättar Kent Eriksen, distriktschef på Skanska.

Vid tiden för branden fanns det köpare till alla lägenheterna. Branden och renoveringarna som krävdes efter den ändrade förutsättningarna för köparna, och de som tecknat sig för lägenheter erbjöds att hoppa av köpet. Ett tiotal köpare utnyttjade den möjligheten. Men nu är alla lägenheterna sålda sedan länge.

I början av februari blir det också tillfälle för lägenhetsinnehavarna att gå husesyn.

– Det ska hållas ett möte för lägenhetsköparna och de som vill ska få se sina lägenheter. Fast vi har hjälpt till och låtit ägarna titta på dem i den mån det gått tidigare också. För många är det här projektet ju något de levt med i flera år nu, säger Kent Eriksen.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons