Annons

Sommarteatern håller tummarna för sol

På måndag är det premiär för Sommarteaterns familjemusikal Robin Hood. Nytt för i år är att man spelar under bar himmel.
Ystad • Publicerad 7 juli 2007
"Ingen föreställning blir den andra lik" berättar Anna Ståhl och Jimmy Johansson.Bild: Anna Engström
"Ingen föreställning blir den andra lik" berättar Anna Ståhl och Jimmy Johansson.Bild: Anna EngströmFoto: 

– Det ger en helt annan känsla att vara ute. Vi kan använda riktiga träd istället för kulisser. Nu hoppas vi bara att det ska sluta regna, säger Sara Jönsson som är koordinator för ensembeln.

Det är elfte året i rad som Sommarteatern med dramaläraren Thommy Hansson i spetsen, ger föreställningar. Årets musikal Robin Hood har fått specialskriven musik av David Hansson.

Annons

– Det är vi väldigt stolta över. Vi har gjort pjäsen till vår med egen musik och egen tolkning, säger Sara Jönsson.

Det finns många versioner finns av myten om Robin Hood. Sommarteatern har valt att väva ihop delar av olika berättelser till sin egen.

– Men publiken kommer ändå att känna igen sig, berättar Ebba Dahlberg som spelarhuvudpersonens älskade Marion.

Ensembeln består av ett 30-tal barn och ungdomar i åldern 7 - 24 år. Martin Ekdahl som spelar Robin Hood har varit med alla år utom ett.

– Vi har verkligen en bra gemenskap. Det finns ingen uppdelning utan alla lär av varandra, berättar huvudrollsinnehavaren.

Sommarteatern spelar vid Åbergs trädgård i Öja varje kväll utom lördagar fram till den 5 augusti. Föreställningarna börjar klockan 18.30.

Anna Engström

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons