Annons

Städerskornas fest ville aldrig ta slut

Glädjen över beslutet att behålla städningen i kommunal regi ville aldrig ta slut. Festen fortsatte under fredagen.
Ystad • Publicerad 21 november 2008
Ann Gröneng, Karin Thulin och Therese Reimers Johansson. ville aldrig sluta fira att städningen stannar i kommunal regi.Bild: Cecilia Billgren
Ann Gröneng, Karin Thulin och Therese Reimers Johansson. ville aldrig sluta fira att städningen stannar i kommunal regi.Bild: Cecilia BillgrenFoto: 

- I dag har vi firat med fika på stan, berättar Ann Gröneng som städar på Backaskolan.

Under ett år s tid har de 83 lokalvårdarna i kommunen oroats inför konkurrensutsättningen. Efter samhällsbyggnadsnämndens beslut på torsdagen kunde de andas ut.

Annons

- Efter personalmötet log jag hela vägen hem, berättar Karin Thulin. Det var nästan fånigt.

Ann Gröneng sov gott efter att i flera nätter legat vaken och oroat sig inför torsdagens besked.

- Dessutom hade tyngden över mina axlar försvunnit, berättar hon. Jag var trött, men glad.

Fredagen blev en festens dag för många städerskor. På Backaskolan uppvaktades de med choklad av den övriga personalen som var mycket nöjda med att få behålla städerskorna.

- Vi känner oss mycket uppskattade. Dessutom är det bra att veta att vi är bäst, berättar städerskorna när YA träffar dem sedan de uppvaktat sina chefer Kerstin Wulff och Lotta Wallin med wienerbröd.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons