Annons

Stal bil i Ystad - greps för inbrott i Vellinge

(Uppdaterad 16.35). En inbrottsvåg drabbade Ystad under natten till söndagen. Fyra bilägare i kvarteren kring Västerportstorg hade påhälsning av tjuvar.
Ystad • Publicerad 14 januari 2002

En femte bil tjuvkopplades och stals. I samtliga fall handlar det om fordon av märket Opel.

Den stulna bilen återfanns i samband med ett inbrott i Vellinge tidigt på söndagsmorgonen.

Annons

Fem personer misstänks ligga bakom. Flera vittnen såg när de krossade skyltfönstret, tog sig in i klädbutiken och stal tröjor värda flera tusen kronor.

Två polispatruller var på plats en kort stund efter larmet. Med hjälp av hund spårades två av förövarna till ett buskage 8 kilometer från brottsplatsen. En av personerna, en 14-årig trelleborgare, släpptes och förhördes av polisen under måndagen.

Den andre misstänkte, en 20-årig malmöbo, greps och anhölls. Under förhör på polisstationen i Ystad har han erkänt inbrottet i klädbutiken.

20-åringen medger även att han åkt i den stulna Opeln, som återfanns i närheten av klädbutiken. Däremot förnekar han inblandning i bilinbrotten i Ystad.

Inga spår finns än så länge efter de övriga tre personerna. Polisen har dock goda förhoppningar om att kunna gripa samtliga.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons