Annons

Statoilmack fick tak ramponerat

En lastbil körde på måndagen rakt in i det tak som finns ovanför bensin- och dieselpumparna på en Statoilmack i Ystad. Enligt personalen på stationen har det hänt flera gånger under det senaste åren.
Ystad • Publicerad 23 juli 2002

- Det är olika chafförer från gång till gång och vi har påtalat problemet för bolaget, säger Ulrik Andersson på Statoil på Kristianstadsvägen i Ystad. Det var det ihärdiga regnandet under måndagen som gjorde att lastbilschauffören valde dieselpumparna under taket. Vad han inte - trots 40 gånger 35 centimeter stora skyltar - uppmärksammade var att ekipaget var för högt för taket. I en inte alltför hög hastighet körde han rakt in i taket som fick mindre skador. - Han såg skylten för sent. Det har säkert hänt sex, sju gånger tidigare. Bara under det senaste året har det säkert hänt två gånger, säger Ulrik Andersson, som gärna ser att taket höjs. Richard Skogh är förvaltningschef på Statoil i södra Sverige. Han har inte hört talas om det inträffade, men konstaterar att det är bekymmersamt att chaufförerna inte uppmärksammar skyltarna. Enligt Skogh har Statoil generellt sätt samma höjd på sina tak över pumparna som gäller för de svenska vägarna med brokorsningar. På frågan om det kan vara aktuellt att höja taket svarar han så här: - Vi har inte diskuterat det i det här fallet. Vi får sammanställa frekvensen på hur ofta taket på Kristanstadsvägen skadas och se om det kan motivera en höjning.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons