Annons

Statstjänstemän förkasade lönebud

Domstolarnas tjänstemän får för lite påökt i jämförelse med de redan högavlönade domarna, anser Statstjänstemannaförbundet som förkastat arbetsgivarens bud på 7,1 procent i lönelyft.
Ystad • Publicerad 7 februari 2003

På landets domstolar är stämningen i dag inte den allra bästa: - Det är kanske inte så konstigt. Vi har ju väntat på de nya lönerna i över ett år, säger arbetsplatsombud Agne Persson, Ystads tingsrätt. Budet på 7,1 procent kan jämföras med de betydligt färre domarnas lönelyft på 8 procent. Samtidigt som arbetsgivarens lönebud inte var vad personalen väntat sig, har de på senare år tagit över vissa arbetsuppgifter som tidigare utfördes av domarna. Bland annat gäller detta utbetalningen av nämndemansersättning och det nya systemet att ersätta vittnen. - Vi väntar nu på besked från lönenämnden som skall försöka att jämka samman parterna. Förhoppningsvis tar detta inte alltför lång tid, säger Agne Persson. Om parterna inte blir överens bestämmer lönenämnden de nya lönerna.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons