Annons

Superfos i Ystad köper danskt företag

Superfos Packaging-koncernen har skrivit under ett avtal att köpa det danska företaget Jotipac Group, med en omsättning på 500 miljoner danska kronor.
Ystad • Publicerad 1 mars 2002
ARKIVBILD: BASS NILSSON
ARKIVBILD: BASS NILSSONFoto: 

YA har tidigare skrivit om att ledningen för Superfos i Ystad meddelat sina anställda att företaget måste mer än fördubbla sin omsättning på 150 miljoner kronor. Följden har blivit att de anställda i Ystad är oroliga för sina jobb. Om Jotipac-köpet påverkar situationen för fabriken i Ystad återstår att se. - Jag vet ännu inte vad detta kan innebära för vår verksamhet. Vi får se hur det artar sig, kommenterar Bertil Nilsson, VD för Superfos Packaging AB i Ystad. Affären med Jotipac kommer att göra koncernen till den största producenten av sprutformade plastförpackningar i Europa. Superfos Packaging-koncernen äger 14 fabriker i Europa och en i USA, och har totalt 1800 anställda. I Ystad är Superfosfabriken kommunens största privata arbetsgivare med 160 anställda. Förra året sålde företaget sin kartongverksamhet, och kvar i Ystad är bara plastförpackningsproduktionen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons