Annons

Sydskånska gymnasiet vill ha ytterligare 23,4 miljoner

Sydskånska gymnasiet behöver ytterligare 23,4 miljoner kronor för att klara verksamheten nästa år. Sedan Skurup lämnat Sydskånska gymnasieförbundet har direktionen fått göra om sin budget från grunden.
Ystad • Publicerad 26 november 2008

– Det går inte riktigt att jämföra nästa års verksamhet med den som bedrivs i år, menar direktionens ordförande Bo Sterner (m).

I år har Sydskånska gymnasiet en budget på 209 miljoner kronor. Nästa år ser samma verksamhet ut att kosta 240,2 miljoner kronor. Löner och hyror ökar med elva miljoner kronor. Skillnaden mellan Skurups medlemsavgift och den interkommunala ersättning kommunen betalar för sina elever beräknas till 3,2 miljoner kronor. Dessutom förlorar Sydskånska gymnasiet 10,9 miljoner kronor till den konkurrerande verksamheten i Skurup. Till det ska man räkna kostnaden, 6,1 miljoner kronor för att allt fler elever väljer att gå gymnasiet på annat håll.

Annons

Samtidigt har gymnasieförbundet minskade kostnader sedan man lämnat naturbruksprogrammet jord i Skurup, motsvarande 7,8 miljoner kronor.

– Vi inser i det rådande ekonomiska läget att det blir kärvt att få alla de begärda 23,4 miljoner kronorna, men utan dem kan vi inte erbjuda den verksamhet vi har i dag.

Vid utträdet fick Skurup betala 25 miljoner kronor till medlemskommunerna.

– Men det är en ren händelse att vårt krav hamnar på nästan samma summa, säger gymnasieförbundets ekonom Anne-Mai Olsson.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons