Annons

Taket läcker och hotar handbollen i Ystad

Ett läckande tak på Österporthallen tvingar handbollslagen att lägga om träningen. "Skandal", säger IFK-tränaren Krister Lindgren.
Ystad • Publicerad 2 november 2008
Taket på Österporthallen läcker igen. Bild: Mark HanlonFoto: 

Det regnar in på Österporthallen - igen.

Läckan i taket mellan A- och B-hallarna ödelägger klubbarnas träning.

Annons

- Senaste regnet tvingade oss att åter lägga om träningen, säger en uppgiven Krister Lindgren. Det är skandal att Ystad inte är beredd att satsa mer på handbollen.

När det regnar mycket eller länge kan endast halva B-hallen användas.

- Det är tråkigt att det tar sådan tid att få ordning på läckan, säger vaktmästare Dan Johansson, som tvingats placera ut åtta-nio spannar för att skydda golvet från vatten.

Den beslutade renoveringen av Österporthallen för omkring 65 miljoner kronor till, kommer inte igång förrän 2010. - Med dagens förutsättningar har Ystad tappat en hel generation handbollspelare när den renoveringen kommer igång, spår Krister Lindgren. Det är dystert för handbollen, men värst för Ystad. Stan behöver handbollen mer än tvärtom. Vi kan flytta vilken dag som helst.

Även Torben Winther, A-lagstränare i YIF tycker hallfrågan är avgörande för handbollen.

- A-laget har bra träningsmöjligheter, men vi kan inte ta hand om alla våra ungdomar, säger han.

Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons