Annons

Tattoo lockar kryssningsfartyg

Ett av världens största kryssningsredier kommer att göra provanlöp i sommar. Det som lockar är nästa års tattoo i Ystad.
Ystad • Publicerad 26 mars 2002

Det avslöjar hamnchef Lars Börjesson som varit på Miami Cruise Convention i Florida som är den i särklass största kryssningsmässan. - Flera hamnar runt hela Östersjön var representerade och vi ställde ut i egen monter tillsammans med Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Kalmar. Intresset för marknaden i Östersjön ökar mest för närvarande. Kryssningsrederierna söker i dag nya resmål. Östra Medelhavet är för oroligt och efter terrordåden i USA har flera av de stora klassiska resmålen märkt av en minskning. - Östersjön upplevs i dag säkrare. Men för att vara med måste man kunna erbjuda lite utöver det vanliga. När det skotskägda kryssningsfartyget "Hebridean Spirit" anlände till Ystad förra året så var det mitt under tattoot. - Många har höjt på ögonbrynen när de hört talas om detta evenemang. Vi hade ingående samtal med ett av världens största kryssningsrederier och de vill komma hit. Deras fartyg är dock så stora att de måste ligga ute på redden. I sommar gör de provanlöp och vi har skickat video från tattoot, säger Lars Börjesson. Enligt honom är det inte hamnarna som i första hand lockar kryssningspassagerarna. - Det är istället vad vi kan erbjuda i land. Och Ystad har faktiskt det där lite extra. Vi kan locka med en unik gammal stadsmiljö, slott och Ale Stenar. Och som sagt tattoot nästa år. I sommar kommer "Hebridean Spirit" tillbaka två gånger.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons