Annons

Tingsrätten kan flytta förhandlingar till rådhuset

Ystads tingsrätt kan komma att förlägga vissa förhandlingar till gamla Rådhuset på Stortorget. Senast så skedde var 1988-1889.
Ystad • Publicerad 13 januari 2006
Det pågående ombyggnadsarbetet gör att Ystads tingsrätt vill undersöka möjligheterna att flytta vissa förhandlingar till gamla rådhuset. Tingsrättens annex och vaktmästarbostad har nu rivits. Bild: Jan-Olle Persson
Det pågående ombyggnadsarbetet gör att Ystads tingsrätt vill undersöka möjligheterna att flytta vissa förhandlingar till gamla rådhuset. Tingsrättens annex och vaktmästarbostad har nu rivits. Bild: Jan-Olle PerssonFoto: 

Då genomgick Ystads tingshus en omfattande renovering. Arbetet påbörjades sommaren 1988. ''Nya tingsrätten'' invigdes med pompa och ståt våren 1989.

Under renoveringen arbetade tingsrättens personal i provisoriska lokaler i hörnfastigheten på Stora Norregatan, snett emot Mariakyrkan. Förhandlingarna hölls under denna tid i den pampiga Knutssalen på gamla rådhuset. Denna gång är det naturligtvis byggarbetena i samband med tillbyggnaden till tingshuset som gör att man under en period kan behöva hålla vissa förhandlingar på annan plats.

Annons

Tingsrättens annex och vaktmästarbostad har nu rivits. Nästa vecka inleds pålning och annat arbete med den planerade tillbyggnadens grund.

För att inte berörda parter ska störas av byggarbeten förläggs troligtvis förhandlingarna i slutet av nästa vecka till de salar i tingshuset som vetter mot söder. På måndag träffas representanter för Ystads tingsrätt och Ystads kommun för att diskutera om det går att att hålla tingsrättsförhandlingar i Knutssalen även denna gång.

– När så skedde år 1988 och ett halvår framåt medförde det en del praktiska problem för oss. Men då var det ända den bästa lösningen, säger rådman Björn Molin.

Han och lagman Claes Werdinius deltar på måndag i mötet med Ystads kommun.

Per Sjöberg

0411-55 78 47

per.sjoberg@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons