Annons

Tjuvar stal pelletsbrännare och tvättmaskin

(Uppdaterad) Inte mindre än fem inbrott upptäcktes i Sjöbotrakten mellan fredag förmiddag och lördag morgon - i det ena fallet monterade tjuven ner en pelletsbrännare och stal en tillhörande databox och matarskruv.
Ystad • Publicerad 15 november 2008

Vid tiotiden på fredagen upptäcktes ett inbrott i ett fritidshus i Vanstadstrakten, där bland annat tvättmaskin och dvd stulits. I fredags kväll upptäcktes inbrott i två hus i Vollsjötrakten med bara några minuters mellanrum. I det ena fallet, på Degebergavägen, har bland annat dator, digitalbox och telefon stulits. I det andra fallet, på Heingebergsvägen, bröt sig någon under fredagen in i pannrummet, monterade ner en pelletsbrännare med tillhörande databox och matarskruv, och fick dessutom med sig en omonterad pelletsbrännare. Tidigt på lördagsmorgonen rapporterades ett inbrott på Blåklocksvägen i Svansjö sommarby. Någon hade då gått in genom ett köksfönster och stulit tekniska prylar. - I ett par av fallen har polisen säkrat spår efter tjuvarna, uppger Kent Persson, inre befäl vid polisen i Ystad. Klockan halv tre natten till lördagen konstateras även ett inbrott i en lägenhet på Skottegatan i Ystad. Enligt polisen har en tv och en bärbar dator stulits.

Hur tjuven eller tjuvarna har tagit sig in är fortfarande oklart. Polis på plats konstaterar att det saknas brytmärken på dörren och en grundligare undersökning kommer därför att göras.

Ann Ekstrand, Frida Eriksson, Jonas Lindgren och Ulrika Wangel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons