Annons

Tre ungdomar söks efter branden

Polisen i Ystad söker tre ungdomar som av ett vittne ska ha setts i närheten av det område på Gjuterigatan i Ystad som eldhärjades natten mot måndagen.
Ystad • Publicerad 16 juli 2002
Bild: Mark Hanlon
Bild: Mark HanlonFoto: 

- De är inte misstänkta för någonting, men eftersom de setts på brandplatsen är vi naturligtvis intresserade av att komma i kontakt med dem, säger Kennie Eriksson, inre befäl på polisen i Ystad. Det var vid halvfyra-tiden på måndagsmorgonen som larmet kom. Elden spred sig från gaveln på carporten till ett närliggande parhus från sent 1800-tal och taket började brinna. Den tekniska undersökning av brandplatsen som inleddes på måndagen har fortsatt i dag tisdag. Det är ännu inte känt vilka eventuella bevis som polisens tekniker säkrat. Sammanlagt ett 30-tal brandmän var på plats och de tvingades också bekämpa en hotande gräsbrand i banvallen bredvid huset. Carporten var helt övertänd när brandkåren kom till platsen och blev helt förstört. Parhuset fick kraftiga skador. Polisen rubricerar händelsen som mordbrand och misstänker alltså att den är anlagd. Anledningen till misstankarna är bland annat det snabba förlopp med vilket branden spred sig. - Det måste vara en anlagd brand. Det finns inte en chans att en eldsvåda kunde starta precis där. Inte utan att någon hjälpt till, säger Alf-Arne Thorkelsson, kommisarie vid ystadspolisen. Hettan var så kraftig att bilarnas aluminiumfälgar smält och flera av bilarna är nu endast oigenkännliga stålskelett. Polisen är tacksamma för tips i ärendet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons