Annons

Två häktade för villainbrott

Tingsrätten gick på åklagarens linje och beslöt häkta de två män som tidigare suttit anhållna misstänkta för inbrott i en villa i Sandskogen.
Ystad • Publicerad 11 juli 2002

Förundersökningen kring villainbrottet fortsätter och tingsrätten ansåg att ett frisläppande av de båda männen 20 och 28 år gamla skulle riskera att försvåra utredningen. Männen - hemmahörande i Eslöv och Ystad - har inte gjort några medgivande i de förhör som hållits. En av männen uppger att han vid tillfället var för berusad för att minnas om han gjort sig skyldig till brott. Den andre nekar helt till brottet. Polis och åklagare är av utredningstekniska skäl mycket förtegna kring utredningen. Men Lena Bredstedt, åklagare, fick igenom sitt krav om att de båda häktade under ska beläggas med restriktioner under häktningstiden. Det var i måndags som polisen kunde gripa fem personer på bar gärning misstänka för ett villainbrott i Sandskogen. Gripandet kunde ske efter att två privatpersoner upptäckt männen i full färd med att plocka till sig diverse förmål från villan. De tre övriga har släppts efter förhör.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons